Om Brasil

Buzios

Buzios er en stillferdig, koselig gammel fiskelandsby, med noen hundre, lave enkle eneboliger mellom den langstrakte stranden og de hvite sanddynene. I landsbyen finnes noen få butikker mellom privathusene. Her bor det ca 400 til 600 innbyggere, som stort sett lever av fiske og håndverk samt en del som jobber i de anleggene som er bygd opp i Buzios.

De siste årene har det imidlertid blitt atskillig mer liv i den søvnige landsbyen. Lokalbefolkningen har begynt å kalle Buzios for Lille Norge på grunn av alle de nye norske boliganleggene som bygges her. De er veldig positive til utbyggingen i Buzios, for dette fører blant annet med seg mange arbeidsplasser.

Foreløpig er det ikke mye som tyder på at landsbyen blir ødelagt av turismen. Anleggene som bygges, glir pent inn i eksisterende bebyggelse, og brasilianerne lever sitt vanlige liv til tross for turismen.

Nærområdene

I sørenden av Buzios-stranda finner vi Delfinbukta og Tabatinga-odden. Nærmeste tettsted ligger like nord for Buzios og heter Pirangi, hvor man finner verdens største cashew-tre.  Videre kommer man til tettstedene Cotovelo og Pium. Fortsetter man enda litt nordover, kommer man snart til storbyen Natal.

Kjøretiden fra flyplassen er 1 time. Gode bussforbindelser mellom Natal og Buzios, men det er også enkelt og billig å leie bil.  Taxi er heller ikke dyrt. Vi er informert om at det er ei norsk og ei engelsktalende brasiliansk dame som tilbyr drosjekjøring og forskjellige turer og tjenester. Solvei Sønsteby kan kontaktes på telefon (084) 88 75 30 53

Natal

Natalprovinsen ligger i det nordøstre hjørnet av Brasil i staten Rio Grande Do Norte, omtrent ved ekvator. Hovedstaden heter også Natal. Natal ligger nær Potengi River, ved kysten av Atlanterhavet.Natal ble grunnlagt av portugisere på slutten av 1500-tallet. Natal er statens kommunikasjonssenter og her produseres silke- og ulltekstiler, sukker og salt. Hele staten er kjent for å ha de flotteste strendene i Brasil og de mange sanddynene er spesielt kjent. Disse kan bli opp til 60 m høye og egner seg perfekt for buggy-kjøring.

Natal er et meget populært sted for de som søker sol og flotte strender, og byen blir derfor ofte kalt «Solbyen». Den mest kjente stranden er Ponta Negra, hvor hotellene og restaurantene ligger på rekke og rad. Natal har sitt årlige karneval i månedsskiftet november/desember. Lokalbefolkningen vet å nyte livet, og stranden er ofte møteplassen for soling, bading og dansing. I Natal finner man fortsatt mye av det opprinnelige Brasil. Her er det ennå ikke overfylt med turister, og lite selgere på mange av strendene.

Brasil

Landet er verdens 5. største med over 200 millioner innbyggere. Hovedstaden heter Brasilia.

Klimaet
I Brasil er det vinter når vi har sommer og omvendt. Natal-området har litt regn i perioden mai – juli. Dess lenger sør man kommer, jo kaldere vil det være om vinteren (april – juli). Om sommeren vil det kunne være ganske varmt i de steder som ikke ligger ved kysten. I Natal og de andre kystbyene, har man en fin bris fra havet som gir en meget behagelig temperatur. Det er et stabilt klima med ca 300 soldager i året, med dagtemperaturer på gjennomsnittlig 28 grader C og havtemperatur på 26 grader C.

Reisen til Brasil
Effektiv reisetid fra Oslo til Natal, er ca 11 timer. Mellomlanding bl.a. i Lisboa.

Folket og kulturen
Det offisielle språket i Brasil er portugisisk. Brasilianerne er et stolt folk som er glad i sin kultur, og elsker musikk, dans og fotball. På tross av at mange lever under fattige kår, finnes en atmosfære, vennlighet og omtanke som vi ikke er vant med i Norge. Maten er et kapittel for seg selv, det må bare oppleves.

Valuta
Den brasilianske valuta heter reals («rais») og du kan regne ca 3,- norske kroner for 1,- brasiliansk real. Den enkleste måten å ta ut kontanter på, er å bruke automatene for alle betalingssystemer (Visa, Mastercard, Maestro osv.), det gir også best kurs. Kanskje lurt å ha litt valuta med seg i bakhånd. Amerikanske dollar og euro er begge kurante.

Vaksinering
Normalt anbefales vaksine mot gulfeber, hepatitt A og B.  Dersom du skal til Amazonas og regnskogen er det også behov for malariatabletter.   Ta evt. kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor.

Kriminalitet
På turiststedene er det vanligvis ingen problemer med kriminalitet dersom du tar de vanlige forholdsreglene. Ha alltid passet med deg, da dette er eneste gyldige legitimasjon. Kan være lurt å ha en kopi av passet og flybillett i safe. Ikke ta i mot tilbud fra privatpersoner som vil kjøre deg.

Visum og opphold
Det er ikke visumplikt til Brasil, men passet må være gyldig i minst 180 dager fra avreisedagen. Du har lov til å være i Brasil i 90 dager på vanlig turistvisum. Dette kan forlenges ytterligere 90 dager under oppholdet. Det er ikke lov til å oppholde seg i Brasil i mer enn 180 dager i løpet av en periode på 12 måneder – dette praktiseres strengt.

Tidsforskjell
På sommertid er Brasil ca 5 timer etter norsk tid. På vintertid en time mindre.

Her finner du Buzios Dream

Toggle Directions

Buzios Dream
Av Cel Paulo Salema 01
Cond. Buzios Dream
Praia de Buzios
Nisia Floresta / RN
Brazil

Klikk for større kart

Knut Skaugrud, Sentrumsv 5, N-2860 HOV